Природні творіння у вигляді геометричних фігур

19Досі розглядали деякі геометричні форми, створені руками людини. Але ж в самій природі дуже багато чудових геометричних форм. Незвичайно красиві і різноманітні багатокутники, створені природою.
Кристал солі має форму куба.
Кристали гірського кришталю нагадують відточений з двох сторін олівець. Алмази найчастіше зустрічаються у вигляді октаедра, іноді куба. Існують і багато мікроскопічні багатокутники. У мікроскоп можна побачити, що молекули води при замерзанні розташовуються у вершинах і центрах тетраедрів. Атом вуглецю завжди з’єднаний з чотирма іншими атомами теж у формі тетраедра. Одна з найбільш вишуканих геометричних фігур падає на нас з неба у вигляді сніжинок.
Звичайна горошина має форму кулі. І це неспроста. Коли стручок гороху дозріє і лопне, горошини впадуть на землю і завдяки своїй формі покотяться в усі сторони, захоплюючи все нові території. Горошини кубічної або пірамідальної форми так і залишилися б лежати біля стебла. Кульову форму приймають крапельки роси, краплі ртуті з розбитого градусника, краплі олії, що опинилися в товщі води … Всі рідини в стані невагомості знаходять форму кулі. Це пояснюється однією чудовою властивістю: на виготовлення кулі витрачається значно менше матеріалу, ніж на посудину будь-який інший форми того обсягу. Тому, якщо вам потрібен місткий мішок, а тканини не вистачає, шийте його у формі кулі. Куля – єдине геометричне тіло, у якого найбільший обсяг укладений у найменшу оболонку.

Коментарі

  1. Здавалося б, що геометрія це лише наука про геометричні фігури... А насправді вона нас всюди оточує!

    ВідповістиВидалити
  2. Play Baccarat For Free From The Best Poker Sites | Free Baccarat
    No deposit bonus free spins. Free bets. Free money 샌즈카지노 no deposit. 바카라 Free spins. Money 제왕카지노 back as a welcome bonus. These free money cannot be won without a

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Геометрія в побуті

Для чого ж ти нам потрібна, геометрія